مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

در تمام دادگاه‌ها يك فرد به عنوان قاضي فعاليت مي‌كند كه وظيفه دارد به تمام شكايات رسيدگي نمايد و احكام مختلفي را صادر كند. فردي كه به عنوان قاضي در مراجع قضايي فعاليت مي‌كند سال‌ها در اين زمينه تحصيل نموده است و با دانش زيادي كه كسب كرده است به راحتي احكام مرتبط با موضوعات پرونده‌هاي مختلف را صادر مي‌نمايد و در واقع قاضي از حقوق افراد در جامعه دفاع مي‌كند. در ادامه قصد داريم در مورد علم قاضي توضيحات كاملي را در اختيارتان قرار دهيم، با ما همراه باشيد.

 

منبع : علم قاضي

 

علم قاضي به چه معناست‌‌ ؟

علم قاضي به معناي يقين داشتن او نسبت به مستندات ارائه شده توسط شاكيان يا متهمان پرونده‌هاي مختلف مي‌باشد. براي مثال اگر فردي در دادگاه شكايت كند نمي‌تواند بدون دارا بودن دلايل و مدارك قانوني و موجه برنده شود و مي‌بايست ادعاي خود را به همراه دليل و مدرك به قاضي ارائه كند.

قاضي نيز تمام جوانب را بررسي نموده و اگر ادعاي فرد درست باشد نسبت به دلايل و مدارك‌‌ ارائه شده توسط او يقين مي‌يابد كه در اينجا مي‌توان گفت علم قاضي تمام مدارك را تاييد كرده است و قاضي يقين دارد كه فرد درست مي‌گويد. در اين صورت قاضي حكم مربوط به پرونده را صادر خواهد كرد. در واقع‌‌ اگر بخواهيم علم قاضي را به طور ساده‌تري توضيح دهيم بايد بگوييم كه هرگاه قاضي به حقانيت افراد علم مي‌يابد مي‌توان گفت قاضي داراي علم و يقين شده است.

نكته بسيار مهمي كه مي‌بايست ذكر شود اين‌‌ است كه قاضي موظف است پس از رسيدن به يقين در زمان صدور حكم ذكر كند كه چه دلايل و مستنداتي باعث علم و يقين او شده‌اند و هرگاه طرفين مستندات و دلايل موجه ديگري را ارائه كنند قاضي موظف است كه نسبت به حقانيت آن‌ها نيز علم و يقين پيدا كند.

مغايرت علم قاضي با ادله ديگر

در اكثر موارد افراد براي صدور حكم چندين دليل متفاوت‌ به قاضي ارائه مي‌كنند كه ممكن است قاضي با بررسي دلايل متوجه شود كه برخي دلايل با دانشي كه قاضي در مورد موضوع پرونده دارد مغايرت دارند و در واقع صحيح نيستند كه در اينجا قاضي مي‌تواند درخواست فرد را نپذيرد و آن‌ را رد كند و بر طبق دلايل صحيح و قانوني حكم ‌صادر كند. اما قاضي در اين صورت نيز موظف است كه ذكر كند به چه دليل درخواست و دلايل ارائه شده را نپذيرفته است.

جايگاه اقرار، شهادت، قسامه و سوگند

ادله اثبات حقانيت افراد براي به علم و يقين رسيدن قاضي در دادگاه اقرار، شهادت، قسامه و سوگند مي‌باشند كه هركدام جايگاه خاصي دارند. طبق قانون براي اثبات حقانيت اقرار بر شهادت و شهادت بر قسامه و سوگند برتري دارد. براي مثال اقرار مجرم بهتر از شهادت افراد ديگر مي‌تواند باعث علم قا‌ضي شود.

سوالات متداول

علم قا‌ضي به چه معناست‌‌ ؟

به معناي يقين ‌قاضي از حقانيت افراد در دادگاه مي‌باشد كه توضيحات كامل‌تر در متن مقاله آورده شده است.

در صورت صحيح نبودن ادله قاضي مي‌تواند درخواست فرد را رد كند‌‌ ؟

بله اگر ادله صحيح نباشند و يا با علم قا‌ضي مغايرت داشته باشند اين حق را دارد كه درخواست فرد را رد كند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص علم قا‌ضي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون علم قا‌ضي پاسخ دهند.



:: برچسب‌ها: علم قاضي ,
:: بازديد از اين مطلب : 0
 
|
امتياز مطلب : 0
|
تعداد امتيازدهندگان : 0
|
مجموع امتياز : 0
تاريخ انتشار : جمعه 21 آبان 1400 | نظرات (0)
 
 
نوشته شده توسط : vakiel

در قوانين كشور ما براي هر نوع جر‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌ مجازاتي در نظر گرفته شده است اما برخي از جرائم شامل مجازات بيشتري ‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌شوند. مجازات مجرمين ‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌تواند به پرداخت جزاي نقدي، تحمل حبس، قصاص و… تقسيم بندي شود. ديه نيز يكي از جريمه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌هايي است كه براي افراد مجرم در نظر گرفته ‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌شود. در ادامه قصد داريم در مورد ديه شكستگي، ترك‌ خوردگي و دررفتگي استخوان ترقوه توضيحات كامل‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تري را در اختيارتان قرار دهيم، با ما همراه باشيد.

منبع : ديه ترقوه

ديه استخوان ترقوه چيست و به چه دليل پرداخت ‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌شود ؟

استخوان ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ترقو‌ه استخواني بلند در بدن انسان ‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌باشد كه ‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌توان تمام طول آن‌ را لمس نمود. اين استخوان نقش مهمي در بدن دارد و كتف را به جناغ سينه انسان وصل ‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌نمايد. چنانچه فردي به استخوان ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ترقو‌ه فرد ديگر آسيبي برساند ‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌بايست طبق قانون ديه آن را بپردازد. دليل تعيين ديه در اين مورد اين است كه به فرد آسيب رسيده است و فردي كه اين عمل را انجام داده است مجرم محسوب ‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌شود و بايد ديه بپردازد.

اما پرداخت ديه استخوان ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ترقو‌ه در همه حالت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها يكسان نيست و ممكن است كمتر يا بيشتر شود. در قانون كشور ما ميزان ديه استخوان ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ترقو‌ه با توجه به ميزان آسيبي كه به آن ‌رسيده است تعيين ‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌شود و مجرم موظف است كه ديه را در مدت زمان تعيين شده توسط دادگاه بپردازد. چنانچه مجرم از پرداخت ديه استخوان ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ترقو‌ه در مدت زمان تعيين شده خودداري نمايد شاكي ‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌تواند از او به دليل ديركرد پرداخت ديه شكايت نمايد.

ديه قطع كامل و از بين بردن استخوان ترقوه

همانطور كه در بالا گفته شد ديه استخوان ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ترقو‌ه بر اساس ميزان آسيبي كه به آن‌ وارد شده است تعيين ‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌شود و در همه حالات يكسان نخواهد بود. ديه از قطع و از بين بردن استخوان ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ترقو‌ه به شرح زير است:

  • اگر مجرم هردو استخوان ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ترقو‌ه شاكي را از بين برده باشد و قطع نموده باشد ‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌بايست ديه كامل انسان را بپردازد.
  • چنانچه مجرم يكي از استخوان‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌هاي ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ترقو‌ه را به طور كلي از بين ‌برده باشد موظف است كه نصف ديه كامل را به شاكي بپردازد.

ديه شكستن استخوان ترقوه چقدر است ؟

چنانچه استخوان ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ترقو‌ه بشكند نيز فرد ‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌تواند براي مطالبه ديه به مراجع قضايي رجوع كند. مبلغ ديه شكستن استخوان ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ترقو‌ه به شرح زير است:

  • در صورتي كه استخوان ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ترقو‌ه پس از شكستن با عيب درمان گردد و يا اينكه اصلا درمان نشود ‌‌‌‌‌‌‌‌‌نصف ديه ثابت مي‌شود.
  • اگر استخوان ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ترقو‌ه پس از شكستن بدون هيچ عيبي درمان گردد شاكي ‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌تواند چهار درصد ديه كامل را مطالبه كند.

ديه ترك خوردن و در رفتگي استخوان تر‌قوه

ترك خوردن و در رفتگي استخوان ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ترقو‌ه نيز توسط قاضي و كارشناس دادگاه تاييد ‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌شود. ديه در رفتگي و ترك خوردگي استخوان ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ترقو‌ه به شرح زير است:

  • ديه ترك خوردگي استخوان ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ترقو‌ه سي و دو هزارم يك ديه كامل مي‌باشد.
  • ديه در رفتگي استخوان ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ترقو‌ه بيست هزارم ديه كامل مي‌باشد.

نكته مهم: درصدهاي ذكرشده نسبت به ديه كامل انسان محاسبه مي‌شود. ديه انسان كامل هر ساله توسط قوه قضاييه تعيين مي‌شود و مبلغ آن سالانه افزايش مي‌يابد.

سوالات متداول

آيا شكستن استخوان ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ترقو‌ه شامل ديه ‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌شود ؟

بله شكستگي استخوان ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ترقو‌ه شامل ديه ‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌شود كه در متن مقاله توضيحات كامل‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تر آمده است.

ديه در رفتگي استخوان ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ترقو‌ه چقدر است ؟

ديه دررفتگي استخوان ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ترقو‌ه بيست هزارم ديه كامل است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ديه ترقوه، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ديه ترقوه پاسخ دهند.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/8/21  ] [ ۱۰ ] [ vakiel ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 5
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب